top of page
Hout&Meubel-tafel-in-weide.jpg

Hout&Meubel staat voor vakmanschap,  creativiteit, en ervaring.

Hout&Meubel staat voor vakmanschap, 
creativiteit, en ervaring.

Over
ons

Hout&Meubel, een sterk merk waar we trots op zijn

Benjamin volgde zijn opleiding tot schrijnwerker aan het PTI te Eeklo. Na zijn opleiding houtbewerking ging Benjamin aan de slag bij enkele maatwerk bedrijven in de regio. Maar het knagend gevoel dat zijn opleiding nog niet volledig was dreef hem naar Frankrijk waar hij zich onderdompelde in de wereld van de Ebénisterie en menuiserie. Bij de 'Compagnons Du Devoir' bekwaamde hij zich in ambachtelijke technieken zoals snijwerk, inlegwerk en handgemaakte meubels. Later volgde hij nog een voortgezette opleiding aan het instituut Sint-Lucas te Doornik.

In 2012 vond Benjamin dat het tijd was om zijn eigen weg in te slaan en richtte hij Hout&Meubel op, een ambachtelijk atelier voor maatwerk en interieur. Eerst vanuit de kelder en later vanuit een gehuurd atelier, timmerde Benjamin gestaag aan de weg. Zijn klantenportefeuille groeide waardoor hij de stap zette naar een eigen atelier.

Hout&Meubel streek neer in de Papekouters te Ronse waar het bedrijf op heden gevestigd is. In een oude textielfabriek in het hart van de Vlaamse Ardennen vond Benjamin de ideale plek om zijn lang gekoesterde droom verder uit te bouwen. Vandaag is Hout&Meubel een bloeiend bedrijf en een sterk merk met mooie referenties en veel tevreden klanten.

Door zijn opleiding in Frankrijk en Doornik was zijn interesse in ambachtelijke meubels gewekt. Als volleerd en gepassioneerd meubelmaker creëerde Benjamin een collectie eigentijdse meubels met een knipoog naar het verleden maar met een uitgesproken tijdloos karakter. Ben's Boutique was geboren.

vakmannen in atelier interieur fineerhout

Unieke creaties
voor unieke klanten,
dat is onze missie

Van vakman
tot klant

Als vakman staat Benjamin dicht bij zijn klanten. Maar ook als zaakvoerder houdt hij de communicatielijnen graag kort.

Omdat elk meubel door hemzelf wordt vervaardigd kent hij alle details en aandachtspunten. Want maatwerk is pas echt af als alle details kloppen. Hout&Meubel staat voor een uitstekende service en nazorg zodat je zeker bent van een geslaagd eindresultaat.

Bewust kleinschalig

Alle maatwerk wordt steeds volledig in eigen atelier vervaardigd. Ook de plaatsing gebeurt door Benjamin zelf want in deze fase wordt de kwaliteit van het eindresultaat bepaald. Geen compromissen, enkel het beste is goed genoeg.

Absolute topkwaliteit

Benjamin werkt enkel met hoogwaardige materialen en betrouwbare leveranciers. Met zijn uitgebreide materiaalkennis adviseert Benjamin u het maken van de juiste keuze's.

Uitstekende service

Maatwerk is pas echt af als alle details kloppen. Door zijn uitstekende service en nazorg ben je zeker van een geslaagd eindresultaat.

20 jaar ervaring

Met meer dan 20 jaar ervaring weet je gewoon dat je bij Hout&Meubel goed zit. Benjamin blijft zich bijscholen en volgt evoluties en nieuwe technieken op de voet.

logo Hout&Meubel specht
bottom of page